Ready Steady Go -valmennuskonsepti

Ready – Steady – Go on valmennuskonsepti, jossa Ready ja Steady tukevat Go-Juoksukjoulua, mutta valmennukset toimivat myös erillisinä pienryhmäkursseinaan.

Idea tälle konseptille on itänyt mielessäni jo pitkään. Halusin kehittää juoksukouluvalmennustani niin, että varsinainen juoksuvalmennus saa vankan pohjan alustavista treeneistä ja peruskunnon kohotuksesta. Juoksuharrastus kun on niin paljon muutakin kuin pelkkää juoksemista.

Niin juoksussa kuin oikeastaan missä tahansa muussakin lajissa, on tärkeää, että myös oheisharjoitukset on huomioitu harjoitusohjelmassa. Näitä ovat esimerkiksi liikkuvuus ja lihashuolto, lihaskunto sekä koordinaatio, hyvää ravitsemusta unohtamatta. Rasitusvammojen ja loukkaantumisten ennaltaehkäisy on tehokkaampaa kun harjoittelu on monipuolista ja liikkuvuutta kehittävät sekä kehoa huoltavat harjoituksetkin on ohjelmoituna viikkoon.

Ready Steady Go! Paikoillanne Valmiit Hep!

“Ready” keskittyy siis ytimeen eli kehonhallinnan ja keskivartalon tukilihasten vahvistamiseen sekä liikkuvuuden lisäämiseen lihastoimintaketjuja aktivoiden. Lantionpohjaharjoituksiakaan ei ole unohdettu, eikä peruskuntoa. Tämä valmennus toimii loistavana perustana kaikelle liikuntaharrastukselle.

“Steady” vie em. asioita askeleen eteenpäin, jolloin mukaan otetaan koordinaatio- ja lihaskuntoharjoitukset. Ensimmäisen valmennuksen opit kulkevat luontevasti mukana. Hyvä lihaskunto on tärkeää niin yleisen terveyden kannalta, mutta tottakai myös suorituskyvyn lisäämisessä urheiluharrastuksessa.

“Go” on juoksuvalmennusosio eli juoksukoulu.

Vaikka Ready ja Steady alustavat ja tukevat Go-juoksuvalmennusta, ovat ne sellaisenaan myös erinomaisia oman kehon toimintakunnon, ryhdin, liikkuvuuden ja yleisen terveyden kehittämisestä kiinnostuneelle tai vaikka jotain muuta urheilulajia harrastavalle.

Ei siis tarvitse juoksuharrastajaksi tähdätä, kahteen ensimmäiseen osioon osallistuakseen. Eikä myöskään tarvitse kahteen ensimmäisen osallistua, tullakseen mukaan juoksukouluun.

Go-juoksukoulu 8+4 viikkoa on jaettu kahteen osaan, jossa ensimmäiset 8 viikkoa on intensiivisempää; monipuolista tietoa, tekniikkaa ja treeniä yhdistäviä tapaamisia. Sen jälkeen on mahdollista jatkaa 4 viikon kimppatreenien muodossa, jossa vauhtia kasvatetaan erilaisin mukaansatempaavien treenien avulla. Molemmissa jokaisen on helppo suorittaa harjoitukset oman tasonsa mukaisesti. Valmentaja antaa erilaisia vaihtoehtoja. Halukkaiden on myös mahdollista osallistua kesäkuussa Cooperin testiin, joka on oiva tapa testata omaa edistymistä.

Juoksukoulussa parasta on se, että oppien lisäksi siellä tapaa paljon samanhenkisiä juoksusta kiinnostuneita harrastajia. Ryhmän tsemppi ja energia ovat jo itsessään loistava syy tulla mukaan! Yhdessä treenaaminen on mielettömän hauskaa, opettavaista ja parhaimmillaan ryhmästä löytää uusia ystäviä ja lenkkikavereita.

Lisätiedustelut fitstop.alruusunen@gmail.com / 0443300966.

Tarkemmat aikataulut: READY – STEADY – GO  

Photo by Kristian Egelund on Unsplash