Kehonhuoltokurssit

Tieto faskian ja hermoston toiminnasta muuttaa liikunnan ohjausta ja terapiaa kovaa vauhtia. Haluan itsekin olla mukana näissä tärkeissä talkoissa ja välittää Kehonhuolto-kurssieni kautta tietoa sekä ennen kaikkea käytännön taitoja oman kehon huoltamiseen ja toimintakunnon parantamiseen.

Aivan liian moni kärsii jonkinasteisista tuki- ja liikuntaelinsairauksista. Ongelmia on yhtä lailla niin nuorilla kuin vanhoilla, liikkumattomilla kuin urheilevillakin.

Syitä on luonnollisesti monia, mutta vuosikymmenten saatossa, perus fyysisyyden ja arkiliikkumisen väheneminen sekä istumisen lisääntyminen jumittaa kroppamme. Toisessa ääripäässä on kovien treenimuotojen suosiminen ja niiden jumisella kropalla toteuttaminen, joka ymmärrettävästi lisää riskiä loukkaantumisille.

Liikunnan harrastaminen on Suomessa tänä päivänä suositumpaa kuin koskaan ennen, mutta samalla perusaktiivisuus on alhaisimmillaan. Tässä on suuri ristiriita. Tunnin jumppa päivässä ei riitä korvaamaan päivän muutoin passiivista olemista.

Tarkemmat kuvaukset Kehonhuolto- ja liikkuvuuskursseistani löydät tämän sivun alasivuilta ja tarkemmat kurssiajankohdat ilmoitetaan Facebookissa: https://www.facebook.com/fitstop.alruusunen/