Kehonhuolto Workshop

Tieto faskian ja hermoston toiminnasta muuttaa liikunnan ohjausta ja terapiaa kovaa vauhtia. Haluan itsekin olla mukana näissä tärkeissä talkoissa ja välittää Kehonhuoltokurssieni kautta tietoa sekä ennen kaikkea käytännön taitoja oman kehon huoltamiseen ja toimintakunnon parantamiseen.

Aivan liian moni kärsii jonkinasteisista tuki- ja liikuntaelinsairauksista. Ongelmia on yhtä lailla niin nuorilla kuin vanhoilla, liikkumattomilla kuin urheilevillakin.

Syitä on luonnollisesti monia, mutta vuosikymmenten saatossa, perus fyysisyyden ja arkiliikkumisen väheneminen sekä istumisen lisääntyminen jumittaa kroppamme. Toisessa ääripäässä on kovien treenimuotojen suosiminen ja niiden jumisella kropalla toteuttaminen, joka ymmärrettävästi lisää riskiä loukkaantumisille.

Liikunnan harrastaminen on Suomessa tänä päivänä suositumpaa kuin koskaan ennen, mutta samalla perusaktiivisuus on alhaisimmillaan. Tässä on suuri ristiriita. Tunnin jumppa päivässä ei riitä korvaamaan päivän muutoin passiivista olemista.

 

Kehonhuolto Workshop – Liikkuvuus, Toiminnallisuus ja Välineet

Kehonhuolto Workshopissa opit miten pystyt itse säännöllisesti harjoituksia tekemällä ehkäisemään ja parantamaan kipuja ja jumeja, kehittämään liikkuvuutta sekä kehon kontrollia ja näin parantamaan yleistä terveyttä ja suorituskykyä. Kyse ei ole hokkuspokkuksista tai kikkakolmosista vaan niin kuin mikä tahansa muukin treeni, myös kehonhuolto ja liikkuvuusharjoittelu vaatii säännöllisyyttä.

Opit erilaisia tekniikoita niin toiminnallisiin liikkuvuusharjoitteisiin kuin välineiden käyttöön, sillä on tärkeää ja hyödyllistä tietää minkälainen tekniikka sopii mihinkin tilanteeseen ja ennen kaikkea, mikä sopii Sinulle!

Rullauksen ei tule sattua, mutta toisaalta, rullan tulee olla tarpeeksi kova, jotta se tehoaa myös syvempiin kalvokerroksiin. Opit myös Qua-Sha krapan ja faskiapallon käyttötavat ja hyödyt. Niillä pääsee pureutumaan sinne mihin rullalla ei pääse.

Kurssilla huomaat eron kropassasi heti, sillä skannaamme ja huollamme omat kroppamme varpaista päähän. Avataan keho tilaan, jossa sen luonnollisesti kuuluisi olla.

Kurssi sopii

  • istumatyöntekijöille
  • kuntoilijoille, urheilijoille
  • kehon toimintakunnon parantamisesta kiinnostuneille

Kurssilla keskitytään käytännön harjoituksiin, mutta saat myös

  • nykyaikaista tietoa faskiasta ja hermostosta
  • miten pitää faskia elastisena ja sitä kautta kroppa terveenä
  • tietoa säännöllisen harjoittelun ja aktiivisen palautumisen merkityksestä

Lisäksi saat

  • tietoa ja kokemusta erilaisista rullista – löydä itsellesi sopiva!
  • turvalliset välinetekniikat rullailun, faskiapallon sekä Qua-Sha krapan käyttöön
  • dynaamisia liikkuvuusliikkeitä istumisen vastapainoksi ja treenaamisen tueksi

Kurssin jälkeen saat yhteenvedon käydyistä tekniikoista ja asioista.

Tällä hetkellä vain erikseen tilattuna 1,5-3h ryhmätilaisuuksiin. Tilaa yritykselle, joukkueelle tai omalle treeni/kaveriporukalle. Käytetty mm. paljon syntymäpäivä- ja yritysten tyhy-tilaisuuksiin. 

Kysy lisää fitstop.alruusunen@gmail.com / 0443300966.