Kehonhuolto Workshopit

Lisääntynyt tieto faskian ja hermoston toiminnasta on muuttanut liikunnan ohjausta ja terapiaa. Haluan itsekin olla mukana näissä tärkeissä talkoissa ja välittää liikkuvuus- ja kehonhuoltovalmennusteni kautta tietoa sekä ennen kaikkea käytännön taitoja oman kehon huoltamiseen ja toimintakunnon parantamiseen.

Faktaa on, että aivan liian moni kärsii jonkinasteisista tuki- ja liikuntaelinsairauksista. Ongelmia on yhtä lailla niin nuorilla kuin vanhoilla, liikkumattomilla kuin urheilevillakin.

Tuki- ja liikuntaelinten sairaudet ovat toiseksi suurin työkyvyttömyyden ja toiminnanvajauksen aiheuttaja maailmassa, erityisesti Eurooppassa (WHO:n selvitys). Suomessa työikäisistä joka viides kärsii erilaisista tuki- ja liikuntaelinten sairauksista. (Duodecim 2019. Linkki lähteeseen.)

Syitä on luonnollisesti monia, mutta vuosikymmenten saatossa, perus fyysisyyden ja arkiliikkumisen väheneminen sekä istumisen lisääntyminen jumittaa kroppamme. Toisessa ääripäässä on kovien treenimuotojen suosiminen ja niiden jumisella kropalla toteuttaminen, joka ymmärrettävästi lisää riskiä loukkaantumisille.

Liikunnan harrastaminen on Suomessa tänä päivänä suositumpaa kuin koskaan ennen, mutta samalla perusaktiivisuus on alhaisimmillaan. Tässä on suuri ristiriita. Tunnin jumppa päivässä ei riitä korvaamaan päivän muutoin passiivista olemista.

Kehonhuolto Workshop
– Liikkuvuus, Toiminnallisuus ja Välineet

Kehonhuolto Workshopissa opit miten pystyt itse säännöllisesti harjoituksia tekemällä ehkäisemään ja parantamaan kipuja ja jumeja, kehittämään liikkuvuutta sekä kehon kontrollia ja näin parantamaan yleistä terveyttä ja suorituskykyä. Kyse ei ole kikkakolmosista tai hokkuspokkuksista vaan niin kuin mikä tahansa muukin treeni, myös kehonhuolto ja liikkuvuusharjoittelu vaatii säännöllisyyttä.

Opit erilaisia tekniikoita niin toiminnallisiin liikkuvuusharjoitteisiin kuin välineiden käyttöön, sillä on tärkeää ja hyödyllistä tietää minkälainen tekniikka sopii mihinkin tilanteeseen ja ennen kaikkea, mikä sopii Sinulle! Väärillä tekniikoilla et välttämättä saa mitään vaikutuksia aikaan tai toisessa ääripäässä, vedät kroppasi vain entistä enemmän jumiin.

Rullauksen ei tule sattua, mutta toisaalta, rullan tulee olla tarpeeksi kova, jotta se tehoaa myös syvempiin kalvokerroksiin. Opit myös Qua-Sha krapan ja faskiapallon käyttötavat ja hyödyt. Niillä pääsee pureutumaan sinne mihin rullalla ei pääse.

Kurssilla huomaat eron kropassasi heti, sillä skannaamme ja huollamme omat kroppamme varpaista päähän. Avataan keho tilaan, jossa sen luonnollisesti kuuluisi olla. Mitään kikkakolmosia tässäkään treenissä ei ole, vaan liikkuvuus- ja kehonhuoltoharjoittelun tulee olla säännöllistä, ihan niin kuin minkä muun tahansa treenin, josta tuloksia ja vaikutuksia haluaa saada.

57% Kehonhuolto Workshopin palautekyselyyn vastanneista sanoi päivän vastanneen odotuksia erinomaisesti ja 43% sanoi odotusten jopa ylittyneen. 100% suosittelisi workshoppia muillekin!

Kurssi sopii

  • paljon istuville
  • kuntoilijoille, urheilijoille
  • kehonhuollosta ja kehon toimintakunnon parantamisesta kiinnostuneille

Kurssi keskittyy käytännön harjoituksiin, mutta saat myös

  • nykyaikaista tietoa faskiasta ja hermostosta
  • miten pitää faskia elastisena ja sitä kautta kroppa terveenä
  • tietoa säännöllisen harjoittelun ja aktiivisen palautumisen merkityksestä

Lisäksi saat

  • tietoa ja kokemusta erilaisista rullista – löydä itsellesi sopiva!
  • turvalliset välinetekniikat rullailun, faskiapallon sekä Qua-Sha krapan käyttöön
  • dynaamisia liikkuvuusliikkeitä
  • Kurssin jälkeen saat vielä sähköpostitse yhteenvedon käydyistä liikkeistä sekä tekniikoista

Kurssipäivänä on myös mahdollisuus hankkia käytettäviä laatuvälineitä -20% tarjoushinnoin.

HUOM. Tällä hetkellä 1,5-3h räätälöidyt kehonhuoltokokonaisuudet ja yksityistunnit vain erikseen tilattuna. Suosittuja yritysten tyhy/tyky-päiviin, joukkueille tai omalle kaveriporukalle illanviettoihin, synttäreille, polttareihin…

Ota yhteyttä: fitstop.alruusunen@gmail.com / 0443300966.