Valmentaja / CV

Monipuolinen urheileminen on lapsesta asti ollut intohimoni ja iän myötä myös muut hyvinvoinnin osa-alueet, kuten terveellinen ruoka, lepo ja yleensäkin tasapaino elämässä, ovat korostuneet. Itselläni erilaiset selkävaivat vaivasivat nuoresta tytöstä yli kolmekymppiseksi. Mutkaisen ja pitkän tien jälkeen löysin vihdoin minulle oikeat hoito-, huolto- ja treenimuodot, ja nyt olen paremmassa kunnossa kuin koskaan. Se on hieno tunne!

Aiempi yli kahdentoista vuoden työura kansainvälisessä ja hektisessä liikemaailmassa on antanut valtavasti kokemusta paineen ja kiireen alla työskentelemisestä sekä opettanut priorisoimaan omista rajoista kiinnipitämisen ja itsestä huolehtimisen. Miten tehdä työtä tuloksekkaasti ja tehokkaasti silti ajamatta itseään loppuun. Psyykkiset taidot, joustavuus ja läsnäolo ovat osoittautuneet tärkeiksi taidoiksi harjoitella ja ylläpitää.

Sparraus, valmennus ja ihmisten kohtaaminen yleensä, ovat minulle luontaisia asioita ja nautin niistä suuresti. Vaikka haave ihmisläheisemmästä työstä on kytenyt jo kauan, olen silti tyytyväinen, että olen saanut kokea myös aiemman urani ja elämänvaiheet ennen kuin lähdin toteuttamaan unelmaani kohti hyvinvointi- ja liikunta-alan yrittäjyyttä. Koen olevani nyt enemmän oikeassa paikassa kuin koskaan ennen.

Haluan auttaa ihmisiä oivaltamaan miten ja miksi priorisoida itsensä korkeimmalle sijalle elämässä. Miten löytää omat motivaattorit ja kaikkein tärkeimmät asiat elämässä, joihin pohjata omat valinnat ja teot hyvinvointinsa suhteen. On se sitten elintapojen muutos, psyykkisen tai fyysisen kapasiteetin lisääminen, niin tärkeää on oivaltaa mistä lähteä liikkeelle ja miksi. Mitkä ovat avaimet pysyviin muutoksiin ja miten pitää psyykkinen hyvinvointi ja treeni, sekä myös arki ja työ, tasapainossa.

Minun valmennuksessani et saa kaikkea valmiina tarjottimella eteesi, nimittäin tutkitustikin parempi lähtökohta on, että saat itse oivaltaa ja oppia ja suunnata toimintasi kohti sinun näköistä elämää, omia arvojasi kunnioittaen. Minä toimin oppaanasi ja tukenasi, koko matkan ajan.

Liikunnan osalta vahvuuksiani ovat kestävyysurheilu, toiminnallinen lihaskuntoharjoittelu, kehonhallinta sekä liikkuvuus- ja kehonhuoltoasiat. Miten pitää itse parasta huolta omasta kropastaan ja miten oppia kuuntelemaan omaa kroppaa. Nämä asiat ovat läsnä kaikissa valmennuksissani.

Rakastan urheilua. Triathlon ja juoksu ovat päälajejani ja erittäin lähellä sydäntäni. Urheilen tavoitteellisesti, mutta aina ilon kautta ja matkasta nauttien. Liikunnan iloa ja riemua haluan jakaa myös asiakkailleni.

Olen helposti lähestyttävä, kuuntelevainen, huumorintajuinen ja kannustava valmentaja. Valmennuksissani ihminen otetaan tarkasti kokonaisuutena huomioon, ympäristöä ja elämän muita resursseja unohtamatta.

Olen onnellinen, että olen voinut toteuttaa haaveeni alan koulutuksen hankkimisesta, uravaihdoksesta sekä jatkuvasta itseni kehittämisestä niiden asioiden parissa, jotka ovat intohimoni.

CV

 • Ajattelu ja itsetuntemus sekä Mindfulness työelämässä -kurssit 5op SAMK 2021
 • Uniterveys – Liikunta ja ravitsemus hyvän unen avaimina -kurssi 5op Savonia 2020
 • Sairaanhoitajaopinnot käynnissä valmistuminen 2022, SAMK
 • Syke certified digital wellbeing coach 2020
 • psyykkinen valmentaja, Trainer4You 2019
 • Firstbeat hyvinvointianalyysi palveluntarjoaja vuodesta 2018
 • kehonhuolto / faskia / liikkuvuus / putkirullaus -kursseja 2017-
 • personal trainer, hyvinvointivalmentaja, kuntosaliohjaaja, Trainer4You 2016
 • ryhmäliikuntaohjaaja 2010-
 • tradenomi / BBA 2003
 • Harjavallan Liikuntaseuran pj. 2020-
 • suomi – äidinkieli
 • englanti – erinomainen
 • ruotsi ja saksa – kestää päivänvalon

fitstop.alruusunen@gmail.com / 0443300966