Psyykkinen valmennus

Käyttäytymisen muuttaminen voi onnistua joiltakin helposti varsinkin lyhyellä tähtäimellä, mutta pysyviin muutoksiin pääseminen on usein haaste. Psykologiset tekijät, kuten motivaatio, kyky säädellä omaa käyttäytymistä ja kyky käsitellä omia tunteita ja ajatuksia nousevat ratkaiseviksi, kun puhutaan pysyvistä muutosprosesseista.

Mitä on psyykkinen valmennus? Psyykkisen valmennuksen tavoitteena on kehittää mielen ja käyttäytymisen taitoja aktiivisen ja tavoitteellisen harjoittelun avulla. 

Näillä taidoilla tarkoitetaan oman psykologisen joustavuuden lisäämistä eli mm. omien tunteiden ja ajatusten tunnistamista ja tiedostamista, epämiellyttävien tunteiden ja ajatusten hyväksyntää, arjen läsnäoloa ja irroittautumista mielen vallasta. Näiden taitojen avulla opetellaan tekemään enemmän arvojen mukaisia tekoja ja valintoja oman arjen keskellä.

Kokemuksellisilla ja konkreettisilla harjoituksilla on tarkoitus herättää ajatuksia ja tunteita, jotka voivat ajoittain olla myös hyvin epämiellyttäviä. Valmennus ei tarjoa sinulle valmiita vastauksia ongelmiisi, vaan antaa uusia näkökulmia ja herättää ohjaavaa keskustelua harjoitusten pohjalta. Sinä itse olet valmennuksen pääroolissa ja omien oivalluksiesi avulla pystyt kehittämään omia psykologisia taitojasi. Valmennus ei siis ole terapiaa tai asioiden vatvomista, vaan aktiivista harjoittelua.

Valmennus ja sen harjoitteet pohjautuvat arvo-  ja hyväksyntäpohjaiseen lähestymistapaan, jonka perustana on tutkitut hyväksymis- ja omistautumisterapian periaatteet. Tarkoituksena on sitoa tavoitteet ja teot osaksi itselle merkityksellisiä asioita ja arvoja. Tärkeää onkin valmennuksen alussa ensin kirkastaa itselleen minkälaiset asiat ovat itselle niitä kaikkein tärkeimpiä ja minkälaista elämää haluaa elää. On hyvä ymmärtää, että harjoittelu voi aiheuttaa myös epämiellyttäviä tuntemuksia, eivätkä kaikki harjoitukset välttämättä aina tunnu mielekkäältä tai oikealta. Kun ollaan tekemisissä omien arvojen ja itselle kaikkein merkityksellisimpien asioiden kanssa, myös epämiellyttävät tunteet kuuluvat asiaan.

Kenelle psyykkinen valmennus sopii? Ihan kenelle tahansa, joka haluaa psykologisia taitojaan kehittää. Esimerkiksi urheilijalle kilpailujännitystä lieventämään tai keskittymisvaikeuksiin apuja, paljon stressaavalle ja kovasti elämää suorittavalle, sekä kaikille, jotka kamppailevat elämäntapamuutosten kanssa, painonhallinan, liikuntatottumusten ja yleisen elämänhallinan avuksi.

Psyykkinen valmennus

  • 1 kerta 79€
  • 2 kertaa 139€
  • 3 kertaa 189€
  • 4 kertaa 249€

Ota yhteyttä jos mietit voisiko tämä olla se juuri oikea valmennus sinulle.
fitstop.alruusunen@gmail.com / 0443300966. Hinnat sis. ALV24%

Ryhmämuotoisessa työskentelyssä sovitaan yhteiset pelisäännöt ja vaitiolovelvollisuus. Jokainen saa osallistua juuri sillä tavoin kuin itse haluaa. Työskentely on tavoitteellista ja aktiivista. Ryhmätyöskentelykään ei ole terapiaa tai asioiden vatvomista, vaan aktiivista erilaisin harjoituksin oivalluttavaa työskentelyä. Ryhmässä on kuitenkin rikkaus, vuorovaikutuksen myötä. On hienoa saada pohtia asioita toisten samankaltaisessa tilanteessa olevien kanssa.

On myös hyvä tiedostaa, että kaikki harjoitukset eivät välttämättä tunnu luontevilta kaikille ja harjoitukset voivat aiheuttaa epämiellyttäviäkin tuntemuksia. Tämä kuuluu asiaan. Aina omien arvojen mukaiset valinnat eivät ole helppoja tehdä ja siksi epämiellyttävätkin tunteet kuuluvat asiaan. Tapaamisten päätteeksi sovitaan myös kotiharjoitukset, jotta myös väliajoilla on mahdollisuus työstää ajatuksia ja oivaluuksiaan.

Katso lisätiedot koskien uutta Loppuelämäsi kuntoon -pienryhmävalmennusta, joka suunnattu pysyviin elämäntapamuutoksiin tähtääville

Loppuelämäsi kuntoon -pienryhmä