Psyykkinen valmennus

Käyttäytymisen muuttaminen voi onnistua joiltakin helposti varsinkin lyhyellä tähtäimellä, mutta pysyviin muutoksiin pääseminen on usein haaste. Psykologiset tekijät, kuten motivaatio, kyky säädellä omaa käyttäytymistä ja kyky käsitellä omia tunteita ja ajatuksia nousevat ratkaiseviksi, kun puhutaan pysyvistä muutosprosesseista.

Mitä on psyykkinen valmennus? Psyykkisen valmennuksen tavoitteena on kehittää mielen ja käyttäytymisen taitoja aktiivisen ja tavoitteellisen harjoittelun avulla. Näillä taidoilla tarkoitetaan oman psykologisen joustavuuden lisäämistä eli mm. omien tunteiden ja ajatusten tunnistamista ja tiedostamista, epämiellyttävien tunteiden ja ajatusten hyväksyntää, arjen läsnäoloa ja irroittautumista mielen vallasta. Näiden taitojen avulla opetellaan tekemään enemmän arvojen mukaisia tekoja ja valintoja oman arjen keskellä.

Psyykkinen valmennus ei ole terapiaa vaan aktiivisten, kokemuksellisten ja konkreettisten harjoitusten kautta oivalluttavaa työskentelyä. Valmennus ei tarjoa sinulle valmiita vastauksia ongelmiisi, vaan antaa uusia näkökulmia ja herättää ohjaavaa keskustelua harjoitusten pohjalta. Sinä itse olet valmennuksen pääroolissa ja omien oivalluksiesi avulla pystyt kehittämään omia psykologisia taitojasi. Valmennus ei siis ole terapiaa tai asioiden vatvomista, vaan aktiivista harjoittelua.

Valmennus ja sen harjoitteet pohjautuvat arvo- ja hyväksyntäpohjaiseen lähestymistapaan, jonka perustana on tutkitut hyväksymis- ja omistautumisterapian periaatteet. Tarkoituksena on sitoa tavoitteet ja teot osaksi itselle merkityksellisiä asioita ja arvoja. Tärkeää onkin valmennuksen alussa ensin kirkastaa itselleen minkälaiset asiat ovat itselle niitä kaikkein tärkeimpiä ja minkälaista elämää haluaa elää.

On hyvä ymmärtää, että harjoittelu voi aiheuttaa myös epämiellyttäviä tuntemuksia, eivätkä kaikki harjoitukset välttämättä aina tunnu oikealta. Se on luonnollista, sillä toinen sopii toiselle ja toinen toiselle ja kun ollaan tekemisissä omien arvojen ja itselle kaikkein merkityksellisimpien asioiden kanssa, myös epämiellyttävät tunteet kuuluvat asiaan.

Kenelle psyykkinen valmennus sopii? Ihan kenelle tahansa, joka haluaa psyykkisiä taitojaan kehittää. Esimerkiksi urheilijalle kilpailujännitystä lieventämään tai keskittymisvaikeuksiin apuja, paljon stressaavalle ja kovasti elämää suorittavalle, sekä kaikille, jotka kamppailevat elämäntapamuutosten kanssa, kuten painonhallinan ja liikuntatottumusten kanssa. Psyykkinen valmennus sopii myös yleisen elämänhallinan avuksi.

Psyykkinen valmennus

  • 1 kerta 79€
  • 2 kertaa 139€
  • 3 kertaa 189€
  • 4 kertaa 249€

Ota yhteyttä jos mietit voisiko tämä olla se juuri oikea valmennus sinulle.
fitstop.alruusunen@gmail.com / 0443300966. Hinnat sis. alv 24%.


Ratkaiseva Askel – Liikunta pysyväksi osaksi arkea -digivalmennus

Kuulostaako tutulta? Päätät aloittaa uuden liikunnallisemman elämän aina maanantaina. Tiedät, että jotain tarttis tehdä, muttet vaan saa aikaiseksi. Päässä pyörii pelko siitä, ettet kuitenkaan taaskaan onnistu, vaikka yrittäisitkin. Olet joutunut pettymään niin montaa kertaa. Motivaatio – hukassa jossain missä lie. Kiirekin aina, ethän sä siis mitenkään voi ehtiä liikkua.

Jos kuulostaa tutuilta ajatuksilta, jatka lukemista.

Yksi merkittävimmistä asioista lähdettäessä tekemään elämäntapoihin muutoksia, on muuttaa omaa suhtautumistaan omaan toimintaansa. On tärkeää oppia löytämään uusia näkökulmia ja lisätä ymmärrystä siitä, että itseltä ja omasta toiminnasta löytyy avaimet oman hyvinvointinsa ja itsensä näköisen elämän rakentamiseksi.

Pysähdytään, pohditaan, oivalletaan ja opitaan. Ja se tärkein, ryhdytään konkreettisesti tekemään itselle merkityksellisiä asioita muutoksen edistämiseksi!

Halusin luoda valmennuksen, jonka avulla voit aidosti ja hyvällä omalla tunnolla pysähtyä oman napasi ympärille ja asettaa oman hyvinvointisi korkeimmalle sijalle. Konkreettisten harjoitusten ja tehtävien avulla kirkastetaan oma lähtökohta ja ne kaikkein tärkeimmät asiat elämässä, joihin pohjata oma matka muutoksen tiellä. Luoda pohja pysyvälle muutokselle.

Tämä valmennus on syntynyt siitä suuresta tarpeesta, jonka olen satojen henkilökohtaisten kohtaamisten myötä saanut todeksi todeta, elämäntapamuutoksissa ratkaisevaa on uskaltaa sukeltaa myös oman pääkopan sisään. Parhaiten onnistuvat he, jotka näin tekevät.

Ratkaiseva Askel -valmennus on siis suurella sydämellä elämäntapamuutoksen vankaksi pohjaksi suunniteltu valmennus. Se perustuu psyykkisen valmennuksen metodeihin sisältäen aktiivisia ja oivalluttavia harjoituksia, mutta valmennus on myös pienellä sportilla maustettu.

Kiinnostuitko? Tutustu ja osta valmennus täältä: Ratkaiseva Askel – Liikunta pysyväksi osaksi arkea

Olisitko Sinä valmis ottamaan Ratkaisevan Askeleesi kohti liikunnallisempaa arkea? ❤️

DSC02785